Wandelcoaching

Wandelcoaching: één van de meest effectieve coachvormen ooit

mandala

“Een pad ontstaat door te lopen.”

Lao Tse

Al wandelend vinden we rust. Gesprekken verlopen vaak beter tijdens een wandeling. En mensen die de natuur intrekken om hun hoofd leeg te maken, komen vaak tot unieke inzichten. Dit maakt wandelcoaching een van de meest effectieve coachvormen ooit!

Het (opnieuw) aanhalen van de waardevolle, gemeenschappelijke verbinding met de natuur zal je leven ten goede veranderen. De drukte van het dagelijks leven even achter je laten om met al je zintuigen te genieten van de uitzichten, geluiden en stilte zal je helpen om je ‘los te koppelen’ en deel te nemen aan wat Japanners ‘het geneesmiddel van in het bos zijn’ noemen.

We zijn allemaal op zoek naar groei en ontwikkeling. De natuur is daarbij een mooie inspiratiebron : de lente staat voor ontluiking van de knoppen, groei. In de zomer staat alles in bloei en maken we ons klaar om te oogsten. In de herfst verliezen de meeste bomen hun bladeren, wat symbool staat voor loslaten. De winter staat voor rust en bezinning.

Eénmaal per maand gaan we wandelen. In de rubriek ‘workshops’ vind je hier meer info over.
Door de rust die we ervaren in het bos, gaan we ons meer op ons gemak voelen, waardoor we dichter bij onszelf kunnen komen. Zo kun je makkelijker ontdekken wie jij bent, waarvoor jij staat en wat voor jou belangrijk is.
Deze wandeling is bedoeld voor jongeren, opgedeeld in twee leeftijdscategorieën, nl. – 12-jarigen en + 12-jarigen. Elke leeftijd heeft zo zijn dingetjes waar zij mee rondlopen.
We praten dan over de thema’s die jullie triggeren en/of bezighouden. We denken vaak dat we alleen zijn in het probleem dat wij ervaren, maar door in groep hierover te praten, horen we dat we niét alleen zijn in dit denken, dat er nog anderen zijn die deze zaken ook denken, voelen of zijn. Door hierover te kunnen praten met elkaar, verhogen we onze veerkracht.

wandelcoaching

Wist je dat:

  • Wandelen brengt de geest tot rust en verheldert en ordent je gedachten.
  • Door het contact met de natuur kun je alles beter in perspectief plaatsen en helpt je om te relativeren.
  • In de natuur worden er geen eisen aan je gesteld en je hoeft geen examens af te leggen. Frisse lucht is ‘van het huis’ en je hoeft er niet voor af te studeren.
  • Wandelen is bewegen en geeft je energie. Je komt tot rust en je hebt minder stress. Onze zintuigen worden vertroeteld met nieuwe geuren, kleuren en geluiden, waardoor je jezelf beter openstelt voor nieuwe inzichten en gewaarwordingen.
  • Door te bewegen in de natuur ontstaat er een fysiek herstelproces dat leidt tot helderder denken. Wanneer je dit combineert met iemand die aandacht heeft, vragen stelt, niet oordeelt, werkt dit helend en groeibevorderend.
  • Wandelen in de natuur leert ons om beter los te kunnen laten waardoor het meer verbinding creëert met het hier en NU.
  • Stil zijn en gewoon de omgeving ervaren kunnen ook onderdeel zijn van wandelcoaching.
  • Wandelen op zich heeft al een helend effect. Daarnaast brengt het mensen in contact met hun lichamelijkheid. En dat is belangrijk, want een van de meest voorkomende problemen is dat mensen te veel in hun hoofd leven.
Wandelcoaching